La Nit de Cinema i Històries de Vida de la Coordinadora amb el Coopera

Una vetllada al voltant de projectes migratoris, una finestra oberta a les realitats més properes

Nit de cinema i històries de vida
Nit de cinema i històries de vida

La terrasseta de la Coordinadora d’ONGD plena a vessar  la Nit de Cinema i Històries de Vida, aquesta activitat s’emmarcava en el Camp de Treball “Coopera amb Lleida”, un projecte de la Fundació Escolta Josep Carol i l’Agrupament Escolta Alosa, aquest camp de treball s’adreça a joves de 14 a 17 anys i té per objectiu millorar les condicions d’habitabilitat de pisos del Casc Antic de Lleida, cooperant amb els seus habitants i convivint amb ells i elles.

Els Joves del camp de treball “Coopera amb Lleida” estan coneixent la realitat que es viu al Centre Històric de Lleida. Veure i viure a prop d’una realitat de pobresa és la primera passa, i segurament la més important, per organitzar-nos i canviar les coses de la societat que no ens agraden. Des de la Coordinadora d’ONGD volem reflexionar sobre la situació de les persones migrades, no es pot desvincular la pobresa al Nord de la pobresa que es viu al Sud i és per això que vam dedicar la vetllada d’ahir a parlar sobre els projectes migratoris. Per fer-ho vam gaudir primer dels Relats de Vida, un projecte de sensibilització de l’ONGD Veïns del Món – FAVLL. A més, es va projectar Wandiyà, un documental que ens apropa als projectes migratoris entre Senegal i Catalunya.

L’Adama Seck és una noia senegalesa que ara viu a Lleida i ella va ser la protagonista de la primera part de la Nit, el seu relat de vida va despertar molta curiositat als assistents, la mostra va ser que un cop acabada la seua intervenció li va caure una pluja de preguntes per part dels joves, interessats en els motius del seu projecte migratori, en com era la seva vida al país d’origen i en com veu ella la relació entre catalans i senegalesos, entre moltes d’altres, i és que l’Adama ens va obrir de bat a bat les portes  de la seva experiència de vida i ens va donar a totes i tots una lliçó de fortalesa, resistència i dignitat.

Visiteu el flickr de la Coordinadora per veure més imatges

Autora: Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s