Participem a la Murga!

Aquests campaments de primavera la unitat de pioners hem tingut el plaer de participar al projecte d’Escoltes Catalans: La Murga.

149Per aquells que no ho coneixeu, la Murga és un projecte de cooperació impulsat per Escoltes Catalans conjuntament amb Serveis Socials del districte de Ciutat Vella de Barcelona i està adreçat als pioners i pioneres de l’associació. Durant els 4 primers dies de Setmana Santa les pioneres i els pioners d’alguns agrupaments dediquen els seus campaments de primavera a rehabilitar vivendes de famílies o persones en risc d’exclusió social. Aquest fantàstic projecte forma part del procés d’aprenentatge de la unitat i a l’hora contribueix a que els usuaris del pisos gaudeixin d’un habitatge una mica més digne. Una part important d’aquest projecte, també, es visualitzar la realitat d’un barri amb un alt grau de 4rt món.

“La murga és un projecte i una gran oportunitat per als pioners i pioneres per poder conèixer quina és la realitat i el dia a dia de moltes famílies del quart món. Durant les 24h hores del dia convius amb nois i noies de diferents agrupaments escoltes de Catalunya a part de estar transformant la vida de gent sense recursos. Podríem dir dir definitivament que cada pis ens mostra el deteriorament de la persona i pintant i netejant som capaços de crear nous somriures amagats per la pobresa.” Així és com descriu el projecte la Míriam Mas Moncusí, una pionera de l’Alosa que ha participat de la Murga aquestes vacances.

Per aquells més curiosos us deixem diversos enllaços de mitjans de comunicació i un documental que s’ha fet des d’Escoltes Catalans.

Documental – http://www.youtube.com/watch?v=SvkT06rElIc

Notícia a La Vanguardia – http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20130326/54370665897/jovenes-scouts-reparan-hogares-exclusion.html

Notícia a TV3 – http://www.tv3.cat/videos/4515540/Escoltes-rehabiliten-habitatges-de-Ciutat-Vella

045

DSC_5765   DSC_5894

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s