Camp de treball: Coopera amb Lleida

Coopera amb Lleida: un camp de treball per a deixar empremta

Aquest projecte pretén generar una actitud crítica als i les joves participants davant les condicions de vida de molta gent que viu en els barris més degradats i/o marginats de les nostres ciutats i pobles, tot implicant-nos directament en la millora de les condicions d’habitabilitat dels pisos del Casc Antic i altrs barris de Lleida. S’emmarca dins de la campanya EstiuJove de la Fundació Escolta Josep Carol i compta amb el suport de l’Agrupament Escolta Alosa, d’Escoltes Catalans, entitat educativa juvenil de la ciutat amb més de 30 anys de trajectòria.

A partir del contacte, l’intercanvi i la convivència amb els seus inquilins, furgarem en el sistema socioeconòmic en què vivim i analitzarem les causes del que anomenem “quart món”. Com sempre en les activitats d’EstiuJove, amb l’objectiu de transformar la societat.

A través de les activitats específiques de lleure i de formació que realitzarem durant el camp aprendrem a valorar el barri (ple d’història) que ens acollirà, poder-nos-hi moure i integrar. Donat la nostra metodologia de treball, els propis participants seran els que, a partir de les seves motivacions i inquietuds, adaptin el calendari de tardes i cap de setmana.

Després de l’èxit de l’estiu passat, aquest projecte històric torna a Lleida

Participants del Coopera amb Barcelona amb un dels inquilins dels pisos

Coopera amb Lleida va ser una de les novetats amb més èxit de la campanya d’estiu del curs passat. Però no és un projecte nou: des de fa tretze anys es duu a terme cada estiu Coopera amb Barcelona, un camp de treball desenvolupat al Barri Gòtic de Barcelona en què hi participen joves majors d’edat d’arreu del món, amb la possibilitat de conèixer una altra cara de la ciutat.

Alhora, aquest camp de treball s’inspira en un dels projectes més importants d’Escoltes CatalansLa Murga. És una proposta de l’Àrea de Cooperació d’EC per sensibilitzar sobre el dret a un habitatge digne i es desenvolupa també al Barri Gòtic. L’equip organitzador és format per voluntaris d’Escoltes Catalans i els participants són joves membres dels agrupaments de l’Associació, concretament de les unitats de Pioners (15-17 anys) i Clan (18 anys). Aquest any, per primera vegada, aquest projecte també es durà a terme a Lleida, coordinat per membres d’Escoltes Catalans dels agrupaments de l’associació a Ponent. Us n’anirem informant!

Informació bàsica del camp de treball

Del 15 al 29 de juliol
Edat participants: De 14 a 17 anys
Lloc: Casc Antic de Lleida i altres barris
Preu: Consultar 012 iwww.xanascat.cat. Inclou Allotjament i manutenció

cooperalleida2012.blogspot.com

Com inscriure-s’hi?

Per consultar el preu (que inclou l’allotjament i la manutenció) i fer les inscripcions cal consultar el webwww.xanascat.cat o trucar al 012

Què és EstiuJove?

L’EstiuJove és una campanya d’activitats d’estiu organitzada per laFundació Escolta Josep Carol, la fundació de l’escoltisme laic impulsada per Escoltes Catalans. Les diferents propostes busquen oferir un estiu on es barregi l’oci amb la vivència de noves experiències i la participació en projectes d’acció social o de contingut transformador.

Organitza:

Col·laboren: