Participació i lideratge, eixos de la Trobada de Formació 2012

Ja és aquí una nova edició de la Trobada de Formació. Serà el 3 i 4 de març a Alpicat (Segrià), acollida per l’AE Taciplà. Amb l’edició de 2012, arriba a la seva 7a edició i ho fa per primera vegada a la Vegueria de Lleida.
Aquest espai formatiu està destinat als caps de l’associació que, durant un cap de setmana, reben formació pràctica i especialitzada per millorar la seva tasca d’educadors i educadores. Any rere any, ha anat augmentant el nombre de participacipants i esdevenint un referent a les agendes de l’associació. Les inscripcions estaran obertes fins el proper 25 de febrer.

Aquest 2012, la Trobada de Formació abordarà dos aspectes claus de l’escoltisme: participació i lideratge. Dissabte, a partir d’una ponència inaugural d’Òscar Rebollo i Izquierdo, professor del Departament de Sociologia de la UAB i personal investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), es reflexionarà sobre com es treballa aquesta dimensió al cau, quin paper hi juguen infants i joves i com es forma el lideratge. Finalment, es durà a terme una posada en comú per recollir les principals conclusions. A la nit, els assistents podran gaudir d’un sopar popular i una festa organitzada per l’AE Taciplà.

Diumenge serà el torn del treball per branques (o etapes educatives d’EC). El recentment creat Equip de Muntanya d’EC i l’Àrea de Branques, lideraran dues sessions formatives en què els caps es dividiran per branques. Els objectius seran motivar l’excursionisme i les descobertes de l’entorn natural. La majoria d’activitats tindran lloc a la Sala La Unió.

L’Agrupament Escolta (AE) Taciplà en serà l’amfitrió. Aquest 2012, celebra el 3r aniversari i ho fan en ple creixement, augmentant el nombre d’infants i participants. A la nit, seran els encarregats, juntament amb els agrupaments de Lleida i Alcarràs, d’organitzar una festa popular. De fet, la trobada s’emmarca en la voluntat d’incrementar la presència i visibilitat de l’associació a Ponent. L’Assemblea General Ordinària 2012 també tindrà lloc a aquest territori, en aquest cas a la ciutat de Lleida.

– Per seguir o comentar la Trobada de Formació 2012 a Twitter, farem servir l’etiqueta #Trofo2012.

Si sou un mitjà de comunicació, podeu descarregar aquí la convocatòria de premsa.

 Font: http://www.escoltes.org/noticia/participacio-i-lideratge-eixos-de-la-trobada-de-formacio-2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s