Les Llops al Banc de Sang i Teixits de l’Arnau de Vilanova

Sabies que a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida hi ha un Banc de Sang?

Sabies que cada 3 segons a Catalunya algú necessita sang?

Sabies que amb 1 donació de sang pots ajudar fins a 3 malalts diferents?

Els Llops de l’Agrupament Escolta Alosa (infants de 9 a 11 anys) ja tenen molt clar que donar sang és un acte ben important per poder salvar les vides de molta gent.

El passat 4 de juny, com a culminació del seu projecte d’Aprenentatge i Servei que es va iniciar a la trobada de La Mogollops, van col·laborar amb el Banc de Sang i teixits de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Ben matí van començar a fer feina. Així doncs, gràcies a dos companyes del Banc de Sang, la Maria i la Marta, van iniciar una visita pels laboratoris. Allí van poder veure i descobrir coses ben interessants. Sabieu que les plaquetes es conserven durant 5 dies i necessiten estar en constant moviment perquè no es facin malbé? I que el plasma cal que estigui congelat?

A més a més algunes de les Llops van poder descobrir de quin grup sanguini eren, els tipus que n’hi ha i van conèixer mitjançant quin procediment es feia.

Després de reactius, pipetes i conèixer com es feia el procediment per separar els diferents components de la sang i per què és important cadascun d’ells, les Llops van emprendre la segona part de la visita.

Acompanyades per una metgessa van veure com diferents donants seguien tot el procediment per fer la donació i van comprendre quines inquietuds els motivaven a donar sang. En aquesta part van aprendre quins requisits s’han de complir per donar sang, la importància de beure i menjar després de la donació, etc.

I finalment, va arribar l’hora de la veritat. Les Llops es proposaven el repte de trobar donants i informar de la importància de la sang.  Gràcies al material de difusió que ens va proporcionar el Banc de Sang i Teixits  amb col·laboració amb Escoltes Catalans, van poder parlar amb força gent i, fins i tot, convencer algú!

Des de l’Agrupament Escolta Alosa volem donar les gràcies a totes les persones que ens van obrir les portes del Banc de Sang i Teixits i que, amb tota la paciència del món, ens van apropar una realitat ben desconeguda per totes nosaltres.

A més a més, volem donar les gràcies a totes les families de l’Agrupament que van col·laborar amb nosaltres i es van apropar a donar sang.

I sobretot a totes aquelles persones que van escoltar les nostres Llops i es van animar a donar sang!

Des de l’AE Alosa, a més a més, us animem a fer-vos donants de sang i a informar-vos de la importància que té fer-ho. Trobareu tota la informació a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits.

A més a més, trobareu el Banc de Sang i Teixits de l’Arnau Hospital de Vilanova de Lleida obert de:

Dilluns a divendres de 8:30h fins a les 21h.

I dissabtes de 10h a 14h!

One thought on “Les Llops al Banc de Sang i Teixits de l’Arnau de Vilanova

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s