La Trobada de Formació 2011, a La Floresta!

Els propers 12 i 13 de març tindrà lloc la VI edició de la Trobada de Formació, un dels espais formatius més esperats del calendari de l’associació. Aquest 2011 la trobada viatja a La Floresta (Sant Cugat del Vallès), acollida per l’AE La Floresta. L’eix principal serà, seguint amb la feina que s’està desenvolupant al llarg del curs, l’aprofundiment en els tres principis de l’associació: laïcitat, catalanitat i coeducació.

Aquest procés d’aprofundiment s’inicia dos anys enrere. Amb la celebració del IV Congrés el 2009, així com amb el procés de diàleg en el si del moviment escolta català, es va posar de manifest la necessitat d’aprofundir en els principis que regeixen la tasca educativa i constructiva d’Escoltes Catalans, amb l’objectiu d’enfortir-los. Aquest curs, s’han treballat els principis en diversos fòrums associatius, així com des dels consells dels agrupaments. Però el punt àlgid es viurà els propers 12 i 13 de març a La Floresta. Al llarg de tot el dissabte, els assistents partciparan a tres ponències, una per cada principi, per posteriorment dividir-se en grups reduïts i treballar en un format de debat.

La primera ponència, dissabte al matí abordarà la laïcitat, a càrrec de Manuel Pérez i Francesco Conte, especialistes en diversitat religiosa i facilitació del diàleg interreligiós del centre UNESCO Catalunya. Abans del migdia, Mirta Lojo, psicopedagoga i professora de Psicologia de la UAB, parlarà de coeducació. I a la tarda, Josep Castells, ex-president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, compartirà la seva reflexió sobre la catalanitat a l’escoltisme.

Diumenge, serà el dia destinat al treball per branques. En aquesta edició, l’Àrea de Branques ha decidit treballar l’originalitat en les activitats. Amb el títol “Trenquem tòpics”, proposen una mirada diferent a les clàssiques activitats “de tota la vida”: per què no fer debats amb els Follets? O bé ambientacions fantàstiques per Pioners?

I un any més, el SALT!
Seguint la línia dels darrers anys, paral·lelament a la Trobada de Formació es durà a terme el SALT, la formació per a claners amb l’objectiu de preparar el seu “salt” a l’equip de caps de l’agrupament. Es tracta d’una formació impartida per membres associatius amb el suport de l’Escola FORCA que ha sigut un gran èxit en els darrers anys.

 

Trobada de Formació 2010, celebrada a Teià (Maresme)

Foto: Arnau Cristóbal

 

Un moment del SALT 2010 a Teià

Foto: AE Galzeran

Via Escoltes Catalans

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s