Records del primer trimestre!

Després del Cau del Solstici d’hivern, on totes les unitats ens van mostrar en què havien treballat durant el trimestre toca parar una mica i fer valoració!

Durant aquest primer trimestre hem treballat de valent. L’Agrupament ha format part d’actes organitzats conjuntament amb d’altres entitats i associacions de la ciutat, tot creant xarxa i participant activament per la transformació social. L’AE Alosa ha estat present al Correllengua de Lleida, a la I Fira d’Entitats del Consell Local de la Joventut i,en els últims dies, al Cucalòcum. A més a més, també vam sortir al carrer per la Castanyada amb els més grans de l’agrupament.

En aquestes activitats, infants i joves van ser-hi presents i protagonistes però, a més a més, han treballat d’altres temes per unitats. Un dels objectius fonamentals del curs era conèixer una mica amb més profunditat com és el món on vivim; i cada grup d’infants i joves va descobrir coses molt interessants!

Els més menuts, els i les Follets, van conèixer per primera vegada l’Alosa. A la sortida del Pas de Branca van saber qui eren els seus companys i companyes més grans i de seguida es van sentir com a casa. Durant el trimestre es van endinsar en el món de la gastronomia. Van descobrir els productes del nostre territori i de temporada a través del joc, de les cançons, de les gimcames i dels tallers. I… mmmm van fer un berenar bonissim!!!!!

Els Llops, nens i nenes de 9 a 11 anys, van fer una investigació sobre en quin estat es troba la llengua catalana al nostre barri, en quin idioma mira la gent la televisió, llegieix el diari o va al cinema. També van conèixer una mica més en profunditat algunes llegendes catalanes i també de fora,  i tot jugant es van adonar que no sempre tots partim d’unes condicions d’igualtat per fer algunes coses.

Les Raieres, joves de 12 a 14 anys, van entrar al món dels drets humans. En van conèixer de ben curiosos, sempre sota el dubte de si s’acabaven de complir o no. Dret a la llibertat de pensament, dret a l’asil, dret a l’educació,… L’últim dia van organitzar unes activitats ben currades i divertides perquè follets, llops, pioners, caps, mares i pares descobrissin alguns d’aquests drets humans. A més a més, ja han acabat de pintar el cau!!

I finalment, els més grans! Els Pioners i Claners van organitzar conjuntament amb els caps la paradeta de castanyes del nostre barri i van realitzar una bicicletada que va finalitzar amb una barbacoa. Aquestes trobades els van servir per posar fil a l’agulla a algun projecte a fer en els propers mesos!

Aquestes i moltes altres són les activitats que donen vida a l’Alosa! Sense oblidar les excursions, les visites a d’altres agrupaments, el nostre crit o conviure amb els companys i companyes!!

I el 2011 ve carregat de nous projectes i activitats!

Ens tornarem a trobar el proper 5 de febrer.

T’hi apuntes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s