El Consell de l’ AE Alosa s’adhereix…


Gerard absolució

El Roser, edifici històric  situat al bell mig del casc antic de Lleida constitueix un dels edifici  més singulars de la ciutat. El fet de ser escenari de batalla el 1707  en la Guerra de Successió el fa un símbol de la resistència  dels lleidatans. Paral·lelament, al llarg d’aquests tres segles ha  estat un espai al servei de la cultura local acollint, per exemple,  l’Escola Normal de Mestres, el Museu Arqueològic de Lleida, la Facultat  de Lletres i Filosofia, l’Escola de Belles Arts o el Museu Morera.

No obsant, la Paeria  va fer efectiva la possibilitat de la conversió de l’edifici  del Roser en un Parador Nacional, mitjançant la renúncia expressa  a tots els drets que ostentava sobre l’equipament cultural i educatiu,  essent així lliurat a l’administració de l’Estat per a que aquest  pugui explotar-lo com a hotel de luxe.

Des de que es va saber  la notícia fins a data d’avui molts lleidatans han mostrat la seva  disconformitat amb aquest projecte i l’actitud municipal -prop de  2.500 i diferents personalitats del món de la cultura, les arts i l’academicisme  de Ponent van signar-hi en contra-. La passada Diada, però, el Gerard  va assumir-ne les conseqüències. I és que sostenir un paper i protestar  pacíficament contra el projecte -tal com pot observar-se en tot el  material gràfic- pot costar-li de 2 a 6 anys de presó:

Com cada any, el passat  11 de setembre nombrosos lleidatans i entitats feien les seves ofrenes  florals al Roser. Tot va fer-se amb normalitat fins que la comitiva  del PSC va entrar dins l’edifici històric i, després, un mosso va  agredir el Gerard  amb cops, puntades, amenaces i intents d’ofec  adduint que el jove volia agredir la comitiva (malgrat que el regidor  que la presidia ho ha negat). Posteriorment, la policia autonòmica  va carregar contra la resta de persones. El jove va ser detingut i ara  justifiquen aquesta detenció acusant-lo de doble atemptat a l’autoritat,  acusació que suposa de 2 a 6 anys de presó. L’Assemblea de Joves  de Lleida, organització de la qual forma part el jove ha denunciat  el mosso agressor per detenció il·legal, coaccions i lesions.

Vuit mesos més tard,  sis joves més han estat acusats pels Mossos d’un delicte d’injúries  (que pot suposar fins a 14 mesos de presó) per denunciar els fets.  Aquesta denúncia, a més, ha anat acompanyada d’una àmplia investigació  cap a l’Assemblea de Joves, d’on s’han buscat dades internes de  l’entitat, els telèfons personals dels joves o el recull de desenes  de fotografies de cartells de denúncia penjats arreu de la ciutat.

Davant d’uns fets  que considerem greus, les entitats sotasignats:
* Expressem la nostra ferma    solidaritat amb el Gerard i amb els sis joves solidaris encausats i    n’exigim la immediata absolució. Tant la seva detenció i l’agressió    com les posteriors investigacions i denúncies d’injúries es caracteritzen    per la seva irregularitat i desproporcionalitat. És per això que cal    la immediata absolució de tots aquests joves que per defensar el Roser    s’han vist immersos en unes acusacions impròpies d’un estat de dret    i democràtic.

* Sol·licitem la depuració    de responsabilitats i que s’acabi la criminalització a qui defensa    el Roser. Tant l’Alcalde -el senyor Àngel Ros- com el delegat d’Interior    han de fer-se càrrec de la situació actual. L’alcalde en la mesura    que és el responsable del projecte de Parador Nacional i el delegat    d’interior en tant que és el màxim responsable dels Mossos d’Esquadra    i les seves actuacions.
* Com ja van fer 2.500 lleidatans   i nombroses entitats i personalitats de la ciutat, demanem a l’Ajuntament   de Lleida que replantegi la ubicació del projecte de Parador. El Roser,  constitueix un edifici històric de tots els lleidatans i lleidatanes.   Són aquests, per tant, qui hem de decidir quin ús volem que es faci  d’un espai públic.

Salvem el Roser, Gerard  absolució

Per més informació:

http://www.gerardabsolucio.cat | http://www.ajlleida.org

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s